Majoránnás csicsókaleves
A csicsókát meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük. A póréhagymát is karikákra vágjuk, majd a felforrósított
vajon a csicsókával együtt a saját levében megpároljuk. Felengedjük a tejszínnel és 5 dl vízzel, azután sóval
és majoránnával ízesítve készre főzzük. Az elkészült levest botmixerrel pürévé keverjük.
Májas rizsgombóc
A rizst megfuttatjuk egy kevés olajon, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és sóval ízesítve
félpuhára főzzük. A májat sós vízben – a forrástól számítva körülbelül 10 perc alatt – előfőzzük, majd,
amikor langyosra hűlt, megdaráljuk vagy apró kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a májat meg az előfőzött rizst. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, végül hozzáadjuk az egész tojást is, hogy összefogja a masszát. Vizes
kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és sós vízben kifőzzük. A majoránnás csicsókaleveshez levesbetétnek
kínáljuk.