Majoránnás sertéscomb
A sertéscombot sűrűn, keresztirányban beirdaljuk mindkét oldalról, hogy kis négyzeteket kapjunk. Megsózzuk,
megborsozzuk, azután egy kizsírozott tepsibe fektetjük. A majoránnát összekeverjük a vajjal, és megkenjük vele a húst. Az almát cikkekre vágjuk, és a hús mellé tesszük.
160-170 fokos sütőben először lefedve, majd fedő nélkül, gyakori locsolás közben, 90 perc alatt pirosra sütjük.
Túrós rakott krumpli
A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A túrót, a vékonyra felszeletelt hagymát, a tejfölt meg a tojást összekeverjük, ízlés szerint sózzuk. Egy jénaiba rétegesen lefektetjük a hozzávalókat – egy réteg krumpli, egy réteg tejfölös- hagymás túró –, majd a forró sütőben megsütjük.