Sütőtökös kelkáposzta-főzelék fokhagymás pulykasülttel

  1. Sóval, borssal, két gerezd zúzottfokhagymával bedörzsöljük a húst. Kizsírozott tepsibe rakjuk. Öntünk alá fél deci vizet, alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt megsütjük.
  2. A kelt nagy, a tököt másfél centis kockákra vágjuk. A kétféle zöldséget együtt feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Közben meghámozzuk a hagymákat, a vöröshagymát finomra metéljük, a maradék két gerezd fokhagymát vékonyra szeleteljük, ezeket is beledobjuk a lábasba. Ízesítjük sóval, majoránnával. Amikor
    már majdnem puha, a keményítőt kikeverjük egy kevés vízzel, hozzávegyítjük
    a tejet, és behabarjuk vele a főzeléket. A felszeletelt pulykasültet adjuk hozzá feltétként.
kaloria 350 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.