Sütőtökös kelkáposzta-főzelék fokhagymás pulykasülttel

Sóval, borssal, két gerezd zúzott fokhagymával bedörzsöljük a húst. Kizsírozott tepsibe rakjuk. Öntünk alá fél deci vizet, alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt megsütjük.

A kelt nagy, a tököt másfél centis kockákra vágjuk. A kétféle zöldséget együtt feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Közben meghámozzuk a hagymákat, a vöröshagymát finomra metéljük, a maradék két gerezd fokhagymát vékonyra szeleteljük, ezeket is beledobjuk a lábasba. Ízesítjük sóval, majoránnával. Amikor
már majdnem puha, a keményítőt kikeverjük egy kevés vízzel, hozzávegyítjük
a tejet, és behabarjuk vele a főzeléket. A felszeletelt pulykasültet adjuk hozzá feltétként.

Édesburgonyás frankfurti leves

kaloria 350 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.