Majorannás, sütőtökös kelkáposzta-főzelék fokhagymás pulykasülttel

Majorannás, sütőtökös kelkáposzta-főzelék fokhagymás pulykasülttel

Sóval, borssal, két gerezd zúzott
fokhagymával bedörzsöljük a húst.
Kizsírozott tepsibe rakjuk. Öntünk
alá fél deci vizet, alufóliával lezárjuk,
és 180 fokos sütőben körülbelül egy
óra alatt megsütjük.
A kelt nagy, a tököt másfél centis
kockákra vágjuk. A kétféle zöldséget
együtt feltesszük főni annyi vízben,
amennyi ellepi. Közben meghámozzuk
a hagymákat, a vöröshagymát
finomra metéljük, a maradék két gerezd
fokhagymát vékonyra szeleteljük,
ezeket is beledobjuk a lábasba.
Ízesítjük sóval, majoránnával. Amikor
már majdnem puha, a keményítőt
kikeverjük egy kevés vízzel, hozzávegyítjük
a tejet, és behabarjuk vele a
főzeléket. A felszeletelt pulykasültet
adjuk hozzá feltétként.

kaloria 350 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.