Forrás: Receptposta

Makói savanyú vágottleves

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – FŐZÉS: 45 perc. – Kockára vágjuk a hagymát, sózzuk, és megpirítjuk kevés olajon. Rádobjuk a szintén kockára vágott, megtisztított húst. Átforgatjuk, pirospaprikával fűszerezzük, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Ha már főztük egy rövid ideig, belerakjuk a darabolt répát, gyökeret, paprikát, paradicsomot, a mustárt, a köményt, a babért, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Felöntjük még körülbelül egyliternyi vízzel, és lassú tűzön tovább főzzük. Ha összeértek az ízek, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. Amikor már majdnem puha a hús, hozzátesszük a kockára vágott burgonyát, és készre főzzük. Egy kevés levet kiveszünk, amelyben elkeverjük a tejfölt, majd a többi leveshez keverjük. Pár pillanat múlva levesszük a tűzről. Tálalás előtt pihentetjük vagy tíz percet, majd belerakjuk a cikkekre vagy karikákra vágott főtt tojást is. Ecettel, tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

kaloria 470 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink