Kézi robotgéppel kihabosítjuk a tojásokat a cukorral. Egy másik tálban összekeverjük a piskóta száraz anyagait (darált mák, finomliszt, sütőpor, szódabikarbóna, só). Ezt a keveréket a joghurttal együtt több adagban hozzádolgozzuk a cukros tojáshoz. Óvatosan hozzáforgatjuk az áfonyát is. Két kicsi, 18 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, elosztjuk köztük a masszát, és 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük, majd ha már hidegek, mindegyiket félbevágjuk, így kapunk négy mákos tortalapot.
A krémhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A fehér csokoládét megolvasztjuk. A zselatint kifacsarjuk, és feloldjuk a felmelegített narancsvirágvízben vagy narancslében. Végül a mascarponét összedolgozzuk a narancshéjjal, a zselatinos narancsvirágvízzel (vagy narancslével) és a megolvasztott fehér csokoládéval. Alaposan kikeverjük.
Az egyik mákos lapot tortatálra tesszük, rákenjük a krém harmadát. Ezt még kétszer ismételjük. Rányomjuk a negyedik tortalapot, és legalább két órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Ha letelt az idő, a fehér csokoládét összevágjuk, összeolvasztjuk a tejszínnel. Ha kicsit megdermedt, bevonjuk vele a torta tetejét. A maradékot habzsákba töltjük, és nyomunk pár rózsát a torta tetejére. Cukorgyöngyökkel, fagyasztott áfonyával díszítjük.