Tészta
A héjában megfőzött, áttört burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, a liszttel meg a darával. Megsózzuk, és egy tojással összegyúrjuk.
Töltelék
Kis kockákra vágjuk a nyúlhúst. Olajon megdinszteljük
a finomra vágott hagymát, rátesszük a húst, azután
sóval, borssal és petrezselyem zöldjével ízesítve megpirítjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 5 cm-es kockákra vágjuk. Minden tésztalap közepére teszünk egy adag húst, 1 csipet marcipánt meg 1-2 szem áfonyát. A tésztát összegombócozzuk, azután sós vízben kifőzzük. A kész gombócokat kiszedjük, lecsepegtetjük, forró olajon megfuttatjuk, végül darált mákban meghempergetjük.
Párolt lencse
A körethez a finomra vágott hagymát olajon üvegesre
pirítjuk, hozzáadjuk a lencsét, és annyi zöldséglét öntünk
rá, hogy éppen ellepje. Sózzuk, majd megpároljuk.