Mákos pulykafonat fahéjas gyümölcsökkel
A pulykamellből 1-1,5 cm széles, hosszú csíkokat vágunk.
Besózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és 2-2 csíkból kis
fonatokat készítünk. Megszórjuk vastagon mákkal – a
mákot a kezünkkel rá is nyomkodjuk, hogy ne peregjen
le a húsról. A fonatokat kiolajozott tepsibe tesszük, a 180
fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Az almát és a sharon gyümölcsöt meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. 2 dl vizet felforralunk a cukorral,
pár perc alatt félpuhára pároljuk benne a gyümölcsöket,
azután egy szűrőlapáttal kiszedjük. A párolólevet fahéjjal és szegfűborssal ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, végül a keményítővel besűrítjük.
A pulykafonatokat a párolt gyümölcsökkel és a mártással
tálaljuk. Mazsolás rizst adhatunk még hozzá köretnek.