Mákos töltött csirkemell sütőtökös rizzsel
Száraz serpenyőben megpirítjuk a mákot. Kinyitjuk a csirkemellet, kicsit kiveregetjük,
besózzuk, félretesszük, hagyjuk állni. Közben a darált húst összekeverjük a durvára tört borssal, sóval, a karikára vágott újhagymával, a felaprított petrezselyem
zöldjével. Tehetünk hozzá egy csipetnyi majoránnát is, ha szeretjük. A besózott húsra vékonyan rákenjük, megszórjuk a mák nagy részével, majd feltekerjük,
mint a bejglit. Alufóliába csomagoljuk, a végeket szaloncukorszerűen összecsavarjuk. Belefektetjük egy tepsibe a tekercseket, öntünk alá két deci vizet, és 180 fokos sütőben 45 percig pároljuk. Utána hagyjuk egy kicsit pihenni, kicsomagoljuk, és felszeletelve kínáljuk. Ha szeretjük, a maradék mákba még beleforgathatjuk a roládot, de hagyhatjuk csupaszon is. Amíg sül a rolád, a szokásos módon megfőzzük a rizst. Közben lereszeljük a
tököt, és a vajon pici sóval megpároljuk, végül összekeverjük a rizzsel.