Mákos-túrós torta
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk, majd fóliába burkoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tészta kétharmadát 4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy tortaformát úgy, hogy az oldalára is jusson. Villával több helyen megszurkáljuk, és elosztjuk rajta a mákos tölteléket. Erre rásimítjuk a túrós tölteléket, a maradék tésztából pedig hurkákat sodrunk, és rácsokat
teszünk a sütemény tetejére. A tortát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 1 órát sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, végül a rácsok között bekenjük baracklekvárral.
Mákos töltelék
A mákos töltelékhez a tejet felforraljuk a mézzel, a
citromhéjjal meg a fahéjjal. Ezután belekeverjük a mákot,
és hagyjuk újra felforrni. Lehúzzuk a tűzről, majd félre tesszük hűlni.
Túrós töltelék
A túrós töltelékhez a túrót a rummal, a citromlével
és a citromhéjjal, a tojásokkal, a tojások sárgájával, az étkezési keményítővel meg a mézzel simára keverjük.