Malaccsászár kelkáposztával, gombával, mogyoróburgonyával
A malaccsászárt mindkét oldalán sózzuk, majd föltekerjük,
szorosan összekötözzük, tepsibe tesszük. Kevés húslevest
locsolunk alá, 120 fokos sütőben 2-2,5 órán át sütjük, az
elpárolgó levet folyamatosan pótoljuk. Kivesszük a sütőből,
lefedjük, 10-15 percet pihentetjük. Átrakjuk egy rácsos tepsibe, és 200-220 fokos sütőben ropogósra sütjük a bőrét. A hagymát finomra vágjuk, kevés vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az összevágott kelkáposztát, a babérlevelet, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, köménnyel fűszerezzük, puhára pároljuk. Ha elkészült, kidobjuk belőle a babérlevelet, és turmixgépben pürésítjük. Adunk még hozzá 5 dkg vajat, friss majoránnával fűszerezzük. A cikkekre vágott gombát vajon megsütjük. A burgonyából karalábévájóval golyókat készítünk, ezeket vaj és víz keverékében megfőzzük, majd serpenyőben megpirítjuk. A vastagabb szeletekre vágott pecsenyét a kelkáposztapürével, a vajon pirított gombával és a
mogyoróburgonyával tálaljuk.