Forrás: Vidék íze

Málna-ananász dzsem

  1. A málnát kiválogatjuk, az ananászt félbevágjuk, meghámozzuk, a torzsáját kivágjuk, a húsát kis darabokra aprítjuk.
  2. A málnát és az ananászt egy fazékba tesszük, hozzákeverjük a cukrot meg a citromsavat, és felforraljuk. A forrástól számítva 15 percig főzzük, közben gyakran megkeverjük. A gyümölcsmasszát az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk, rögtön fejtetőre állítjuk, és 5 percig így hagyjuk. Hűvös helyen tároljuk.

TRÜKK

A lekvár édessége a felhasznált cukor mennyiségétől függ, viszont a túlzott spórolás veszélyes lehet. A fő tartósítószere ugyanis a cukor, így ha nagyon keveset használunk belőle, a lekvár megromolhat. Ha túl édesnek találjuk, citromlével ellensúlyozhatjuk.

Sárgabarack-kivi dzsem

Eperlekvár fehér csokoládéval

kaloria - CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink