Málnaleves mentahabbal
Fűszerkivonat készítésével kezdünk: kis lábasba két dl vizet öntünk, beletesszük a fahéjat, a lereszelt gyömbért és a szegfűszeget, két-három percig forraljuk, aztán leszűrjük (ha van idő, hagyhatjuk egy kicsit állni). Ezt az illatos levet ráöntjük a málnára, felöntjük annyi vízzel, hogy körülbelül kétliternyi legyen. Belereszeljük a narancs héját, majd belenyomjuk a gyümölcs levét is. Teszünk hozzá ízlés szerint mézet, valamint egy pici sót meg egy csipetnyi citromsavat (hogy megőrizze a leves a szép színét).
Három dl tejszínt összekeverünk egy nagy evőkanál
liszttel, s ha felforrt a leves, ezzel behabarjuk. Lehűtjük.
Tálalás előtt a porcukorral kemény habot verünk a megmaradt 2 dl tejszínből, s belekeverjük az apróra vágott
mentát – ezzel díszítjük és kínáljuk ezt az üde gyümölcsös
finomságot.