Apróra törjük a zabkekszet, összekeverjük a megolvasztott vajjal. Belenyomkodjuk a tortaforma aljába. A formát több réteg alufóliával körbevesszük, hogy ne tudjon kifolyni a vaj, és majd ne tudjon belefolyni a víz. 170 fokos sütőben 10 percig elősütjük.
Robotgép táljába tesszük a krémsajtot 160 g cukorral, alaposan kihabosítjuk, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Ráöntjük az elősütött kekszes alapra.
A málna nagy részét összefőzzük 40 g cukorral (pár szemet félreteszünk a díszítéshez). Átpasszírozzuk, hogy a magoktól megszabaduljunk. Rácsurgatjuk a krémsajt tetejére, villával márványosra igazgatjuk.
Egy nagyobb tepsibe vizet öntünk, beletesszük a megtöltött tortaformát, és 165 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ekkor fóliát teszünk a tetejére, és még 15-20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Átemeljük egy tortatálra, és a félretett málnaszemekkel díszítjük.