Málnás citromtorta

Piskóta

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Óvatosan összekeverjük a sárgáját a habbal, és kanalanként beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Krém

A tejfölt kikeverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citromok reszelt héját és a levét. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk, felmelegítjük, majd amikor langyosra hűlt, a citromos krémhez keverjük.

Hab

A kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Végül a krémbe belekeverjük a málnát, ráöntjük a piskótára, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor tejszínhabbal és friss málnával díszítjük.

kaloria 300 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink