Forrás: Pásztor Tünde

Málnás mandulatorta

A MÁLNÁS MANDULATORTA:

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – SÜTÉS: 40 perc – Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Hozzávegyítjük a lisztet, a darált mandulát, a citrom reszelt héját és levét. Sütőpapírt szabunk egy 22-24 cm átmérőju kerek tortaforma aljába, belekanalazzuk a masszát, egyenletesre elsimítjuk. 180 fokos sütőben bő félóráig sütjük, addig, míg a beleragadt fogpiszkálót már tisztán húzzuk ki a sütemény közepéből. Leszedjük a forma oldalát, átcsúsztatjuk egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.

A TETEJÉRE:

Elektromos habverővel habosra keverjük a mascarponét a pici tejszínnel, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral. Rákanalazzuk a tortára, rászórjuk a málnát, és mentalevelekkel díszítjük.

kaloria 360 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink