Málnás ribizlitorta
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A piskótához a tojásokat 1 evőkanál meleg vízzel, 15 dkg cukorral és 1
csomag vaníliás cukorral habosra verjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a cukros tojásokkal. Végül egy 28 cm átmérőjű, papírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, s körülbelül 30 percig sütjük.
Ha kész, kiborítjuk a formából, és kihülés után kettévágjuk. A csokoládét feldaraboljuk, és a vajjal együtt gőz felett felolvasztjuk. Bekenjük vele mind a két tésztalapot. A zselatint 5 evőkanál hideg vízbe áztatjuk. Megtisztítjuk a gyümölcsöket. A gyümölcsök 2/3-át összeturmixoljuk, és összekeverjük a
mascarponéval, a citromlével, a maradék cukorral meg a csokoládéreszelékkel. A zselatint kinyomkodjuk, kevés forró vízben feloldjuk, majd hőkiegyenlítéssel összevegyítjük a gyümölcsös krémmel. Habot verünk
4 dl tejszínbol egy csomag habfixálóval, beleforgatjuk a félretett egész gyümölcsök nagy részét, végül öszszeforgatjuk a másik krémmel. Az egyik tortalapot egy tortagyűrűvel körbevesszük, rásimítjuk a krémet,
rárakjuk a másik lapot. Két órára hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt levesszük róla a tortagyűrűt. A maradék tejszínt habbá verjük egy-egy csomag vaníliás cukorral és habfixálóval, kívülről bevonjuk vele a tortát. A félretett gyümölcsszemekkel és csokoládéforgáccsal
díszítjük.