Az alaphoz összetörjük a kekszet és a perecet, összekeverjük a porcukorral, összedolgozzuk a puha vajjal, és egy 22 cm átmérőjű kerek tortaforma aljába nyomkodjuk. Pár órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A rakományhoz felfőzzük a málnát egy kis cukorral. Utána szitán áttörjük, hogy megszabaduljunk a magoktól. Hagyjuk kihűlni a málnavelőt. Utána a mascarponét kihabosítjuk a maradék cukorral, a citrom reszelt héjával, a két evőkanálnyi frissen facsart citromlével. Felverjük a tejszínt habbá az instant zselatinnal. Végül a mascarponéban elvegyítjük a málnavelőt, és hozzádolgozzuk a tejszínhabot.
Rákanalazzuk a hideg, megdermedt kekszes alapra. Elsimítjuk a tetejét, és ismét hideg helyen dermesztjük pár órát. Tálalás előtt friss zöld levelekkel, málnával, tejszínhabbal, sós pereckével díszítjük.
4 zseniális tortaalap sütés nélküli tortákhoz – alaprecepttel!