Érdemes kipróbálni mindegyiket, mert nem csak a vajas kekszből készülhet tökéletes tortaalap!

4 zseniális tortaalap sütés nélküli tortákhoz – alaprecepttel!

1. CSOKIS KEKSZES
Intenzív ízű, kakaós, sötét színű tortalap készítéséhez ajánljuk. Ideális a fanyar gyümölcsökből, pl. áfonyából meg szederből készült tortákhoz és a túrókrémhez. Csokiimádók aprított csokoládét is keverhetnek hozzá.

2. MÜZLIS
A magos tortalap kiváló pl. almás-túrós krémmel töltve. Rendkívül finom lesz, ha a müzlit előzetesen serpenyőben, zsiradék nélkül pirítod meg, és utána dolgozod össze a megolvasztott vajjal.

3. CORNFLAKES-ES
Még ropogósabb és különösen ízletes lesz, ha vaj helyett olvasztott csokoládéval kevered össze. Natúr helyett cukormázas vagy mézes-mandulás gabonapelyhet is használhatsz.

4. HÁZTARTÁSI KEKSZES
A semleges ízű omlós vagy vajas kekszek alkalmasak tortamorzsa készítésére. Remekül ízesíthetők fűszerekkel, pl. fahéjjal vagy vaníliával, likőrrel, esetleg darált olajos magvakkal.

süté nélküli sajttorta

ÍGY KÉSZÜL:

1. Tördelés: Egy 26 cm-es, kapcsos tortaformához tegyél kb. 20 dkg sütit vagy kekeszet a fentiek közül egy nejlonzacskóba, aminek a száját aztán gumizd össze jó szorosan! Addig tologasd rajta a sodrófát, amíg finom morzsa nem lesz belőle.

2. Gyúrás: Olvassz meg 12-13 dkg vajat vagy margarint! (A vaj felét helyettesítheted olvasztott csokoládéval.) Ha kissé kihűlt, öntsd a morzsához, és alaposan gyúrd össze! Tipp: Sok kalóriát megspórolhatsz, ha zsírszegény margarint használsz.

3. Formázás: A masszát jól nyomkodd bele margarinnal kikent vagy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába, majd legalább 30 percre állítsd a hűtőszekrénybe! Utána megkenheted krémmel. Nem kell sütni!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.