Felszeleteljük a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.
A raguhoz apróra vágjuk a paradicsomot és a cukkinit. Keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az összevágott szardellafilét, a kapribogyót, a két evőkanál paradicsompürét, az áttört fokhagymát, a nagyon apróra vágott lila hagymát. Oregánóval és zsályával fűszerezzük, sózzuk és borsozzuk.
Egy szögletes sütőtálba öntjük annak az olajnak a maradékát, amelyben a csirkehúst sütöttük. Belefektetünk egy réteg elősütött csirkét, kanalazunk rá a raguból, és még egyszer vagy kétszer ismételjük, az edény méretétől függően. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt összesütjük.