Mandarinos borkrémtorta

Tészta

Felforralunk 3,75 dl vizet a vajjal és a sóval. Beleöntjük a lisztet, és addig keverjük, míg a tészta összeáll és elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Sütőpapírra négy 26 cm átmérőjű kört rajzolunk, elosztjuk közöttük a tésztát. 200 fokos sütőben egyesével 20-20 perc alatt megsütjük.

Krém

Beáztatjuk a zselatint. A pudingport elkeverjük 6 evőkanál szőlőlével. A bort a maradék szőlőlével, a citromok levével, belereszelt héjukkal és a cukorral felforraljuk.
Belekeverjük a pudingport, rövid forralással besűrítjük. Kinyomkodjuk a zselatint, feloldjuk a meleg pudingban. Kihűtjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínből vert habot. Lecsepegtetjük a mandarint. Három lapot megkenünk krémmel, elosztjuk közöttük a gyümölcsöt. A lapokat egymásra tesszük, bekenjük a torta oldalát is, és 40 percig hűtőszekrényben pihentetjük. A negyedik lapot szétmorzsoljuk, majd ezzel az édes morzsával megszórjuk a torta tetejét és oldalát. Meghintjük porcukorral, citromfűlevéllel díszítjük.

kaloria 450 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink