Mandulakrémes-gyümölcsös lepény

Először a mandulakrémet készítjük el. Habosra keverjük a vajat a porcukorral, egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, végül hozzáforgatjuk a többi hozzávalót is.

Az alaphoz habot verünk a fehérjékből. Habosra keverjük a sárgájákat a cukorral és a sóval, majd több adagban összedolgozzuk a tojáshabbal meg a mandulával elkevert keményítővel. Egy kis szögletes tepsibe öntjük (amit előtte vagy sütőpapírral béleltünk vagy kikentünk vajjal, megszórunk kukoricaliszttel).

180 fokon egy kicsit elősütjük, éppen csak szilárduljon meg (5-6 perc elég lesz). Rákenjük a mandulakrémet, a tetejére tesszük a kimagozott, leszemezett gyümölcsöket (egy jó nagy marékkal a legszebbekből félreteszünk a díszítéshez).

Visszatoljuk a sütőbe, levesszük a hőfokot 170 fokra, és addig sütjük, míg a mandulás réteg meg nem szilárdul. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, a félretett friss gyümölcsökkel díszítjük, teszünk rá pár zöld levélkét is.

Meggyes szelet

kaloria 200 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.