Meggyes szelet

Szegedi Zsuzsanna szolnoki háziasszony családja kedvenc édességének receptjét küldte el a pályázatra. Nehéz kínálatúnak nevezik, mert annyira szeretik, hogy nehezen adnak belőle másnak. Egyszerű, elronthatatlan sütemény, érdemes eltanulni tőlük.

A tojásfehérjéket felverjük habnak, félretesszük. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb turmixba tesszük a tojások sárgáját, Bekapcsoljuk, beleöntjük a cukrot, az olajat és a meleg vizet. Belekevertetjük a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyített lisztet is. Kikapcsoljuk a gépet. Fakanállal a masszába forgatjuk a tojások felvert habját.

Kizsírozott-kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejét sűrűn kirakjuk a kimagozott meggyel. Tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Meggyes piskóta citromos-tojáslikőrös krémmel

Meggyes kalácsfelfújt

Dupla csokis meggyes táska

 

kaloria 170 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.