Mandulakrémes-körtés rétes
A réteslapokat nedves konyharuhára terítjük, nehogy
kiszáradjanak. Az egyik lapot megkenjük olvasztott vajjal.
Ráfektetünk egy másik lapot, a mandulakrém felét csíkban
a középére halmozzuk, és beborítjuk a körteszeletek
felével. A rétest felcsavarjuk, a végeit behajtjuk. A maradék réteslappal és töltelékkel ugyanígy járunk el. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10-15 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Töltelék
A meghámozott, egész körtéket lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a kristálycukrot és a meghámozott gyömbért. Felforraljuk, majd takaréklángon addig főzzük, ameddig a körte megpuhul. Leszűrjük és kihűtjük.
A puha vajat habosra keverjük, majd kézi robotgéppel
alacsony fokozaton beledolgozzuk a finomra őrölt mandulát, a porcukrot meg a lisztet. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és apránként a rumot is. A körtéket félbevágjuk, magházukat kiemeljük, azután vékonyan felszeleteljük.