Mandulamorzsás szilvás pite

Elkészítjük a tésztát: összegyúrjuk az összes hozzávalót, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni. Utána vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek, nagy tortaformát vagy egy piteformát úgy, hogy legyen egy pereme is. Sütőpapírral letakarjuk, teszünk rá valami kis nehezéket, és 10 percig elősütjük.

Amíg kel a tészta, kimagozzuk, és feldaraboljuk a szilvát. Egy keverőtálban összekeverjük a két egész tojást a tojásfehérjével, a tejföllel, a kétféle cukorral, a liszttel és a fahéjjal, végül beleforgatjuk a gyümölcsöt. Beleöntjük az elősütött tésztába, és 180 fokon elkezdjük sütni.

Aprítógépben összemorzsásítjuk a mandulalisztet a vajjal. Amikor már összeállt a töltelék is, kivesszük a sütit, rászórjuk a morzsát és készre sütjük.

Házi szilvás lepény

kaloria 240 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.