Meghámozzuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert, a karalábét és a céklát, mindegyiket kisebb darabokra, hasábokra felvágjuk, nagyjából azonos méretre. Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal. Beleszórjuk a zöldségeket, locsolunk még rá 2-3 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát, és alaposan összeforgatjuk. Lefedjük a tálat fedővel vagy alufóliával, és 180 fokos sütőbe toljuk jó fél órára. Közben a brokkolit kis rózsákra bontjuk. Sós, szódabikarbónás vizet forralunk, ha felforrt, beledobjuk a brokkolit, és pár perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. Kivesszük a félig sült zöldségeket a sütőből, levesszük a takarást. A tetején elrendezzük a brokkolit. Visszatoljuk a sütőbe körülbelül negyedórára. Amikor a teteje éppen kezd pirulni, megszórjuk a mandulával, és még öt perc alatt készre sütjük.
Kókusztejes vöröslencse-leves sült répával és édesburgonyával