- Habosra keverjük a tojássárgájákat a cukorral és a vajjal, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelünk két egyforma, kerek tortaformát, és szétosztjuk közöttük a tésztát. Az egyiket előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon, légkeveréssel 35 perc alatt megsütjük. Közben kemény habot verünk a 4 tojásfehérjéből és a 12 evőkanál cukorból. Ezt rásimítjuk a másik nyers tortalapra, megszórjuk mandulalapkával, és így sütjük meg. Még langyosan szeletekre vágjuk, mert ha már teljesen kihűl, nagyon törékeny lesz.
- Habot verünk a tejszínből a porcukorral és a vaníliás cukorral. Beáztatjuk a zselatint kevés hideg vízbe, majd forrásig melegítjük. Hőkiegyenlítéssel összekeverjük a cukros tejszínhabbal, majd óvatosan beleforgatjuk a megmosott, leszárított gyümölcsöket is. Hagyjuk a krémet kicsit dermedni, majd az alsó lapra rásimítjuk a gyümölcsös masszát, s óvatosan, egyesével rátesszük a felszeletelt habos tetőt. Hűtőben pihentetjük pár órát.