A kovászt a sütés előtti este megetetjük. A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, és összekeverjük. A tetejére is hintünk egy evőkanál lisztet és 10-15 percre meleg helyre tesszük, hogy felfusson az élesztő.
A többi lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és összevegyítjük a sóval és a maradék cukorral. a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojássárgákat, beleöntjük a tejszínt, a kovászt és a felfuttatott élesztőt.
Kézzel vagy dagasztógéppel 10 perc alatt könnyű, hólyagos tésztává dagasztjuk. Akkor jó, ha már nem ragad sem a tál falához, sem a kezünkhöz. Ekkor kilisztezett kelesztőtálba tesszük, letakarjuk, és 60–90 perc alatt duplájára kelesztjük. Ha kovásszal készítjük, akkor 30 percenként áthajtogatjuk a tésztát.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat, a porcukrot és a vaníliamagokat egy tálban habosra keverjük.
A megkelt tésztát vékonyan belisztezett munkafelületre fordítjuk, és 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a vaníliás vajjal, és megszórjuk a mazsolával. Ezután feltekerjük, mint a bejglit. Konyharuhával letakarva kb. 25-30 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát óvatosan 12 darabra vágjuk, és a csigákat a kivajazott piteformába rakjuk. A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. 200 fokos sütőben 20 perc alatt halvány rózsaszínre sütjük.
Közben felmelegítjük a tejet és belekeverjük a cukrot. A tésztát kivesszük a sütőből, meglocsoljuk a tejjel, majd visszatesszük a sütőbe és aranybarnára sütjük.