Levágjuk a pisztráng fejét és farkát, kifilézzük. Besózzuk.
Kikeverjük a tésztát: az egész tojásokat összevegyítjük a tejjel, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó sűrű, éppen még folyós palacsintatésztát kapjunk. Fűszerezzük zöld borssal, zúzott fokhagymával, pici sóval. Belevegyítjük a felaprított zöld fűszereket.
A halfiléket papírtörlővel szárazra törüljük. Először lisztbe mártjuk, utána a fűszeres palacsintatésztába. Megszórjuk mindkét oldalát mandulával, kézzel kicsit rá is nyomkodjuk. Így rakjuk át a morzsába, óvatosan megforgatjuk abban is.
Közepesen forróra melegítjük az olajat, és mindkét oldalát ropogósra sütjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Nagyon jól illik hozzá a vajon párolt zöldség és a rizs.