Mandulás almatorta karamellszósszal
Beáztatjuk a rumba a megmosott mazsolát. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat (mindegyikkel egy percig verjük a masszát maximális fokozaton). Egy kis tálban összevegyítjük a lisztet a sütőporral és a darált mandulával, több adagban hozzáforgatjuk a tojásos alaphoz a leszűrt mazsolával együtt. Egy 24 cm-es tortaformába kanalazzuk. A tetejét nagyon sűrűn kirakjuk a meghámozott, felszeletelt almával, kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, az utolsó tíz percre rászórjuk a tetejére a szeletelt mandulát is. A mártáshoz egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, majd forró tejszínnel felengedjük, beforraljuk, közben a csipet sóval ízesítjük.