Mandulás csirke

Mandulás csirke

A csirkehúsról lehúzzuk a bőrét, a húst feldaraboljuk és tálba tesszük. A vöröshagymát meg a fokhagymát
apróra vágjuk. A húst meglocsoljuk a citromlével és 2 evőkanál olajjal. Megszórjuk az ételízesítővel, őrölt
borssal. Hozzáadjuk a fokhagymát, a koriandert, az őrölt köményt, összeforgatjuk, és lefedve körülbelül 2
órán át a hűtőben érni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, a húst mintegy 8 perc alatt aranysárgára sütjük. Kiszedjük,
a visszamaradt zsiradékba beletesszük a vöröshagymát, és kevergetve 2 percig pirítjuk. A húsdarabokat visszatesszük a serpenyőbe, megöntözzük a maradék páclével, felöntjük 2 dl vízzel, és lefedve 40 percig pároljuk. A húst tálra szedjük. Maradék levében a zöldborsót puhára pároljuk, ízlés szerint megsózzuk. A felmelegített vajat összekeverjük a szálasra vágott mandulával, és a csirkedarabok tetejére öntjük. Tetszés
szerint vajas krumplival, párolt rizzsel vagy széles metélttel körítjük.

kaloria 580 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink