Mandulás fánk mentás eperöntettel

Mandulás fánk mentás eperöntettel

A tejet a vajjal és 3 dkg cukorral felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, és belekeverjük az őrölt mandulát meg a lisztet. A tűzre visszatéve addig kevergetjük, amíg a tészta összeáll. Megsózzuk, és hozzáadunk 1 tojást. Hagyjuk kihűlni, majd beledolgozzuk a maradék 3 tojást is.
A maradék cukrot felolvasztjuk, aranybarnára karamellizáljuk, azután 1 dl vízzel sziruppá főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, kisebb darabokra vágott epret meg az apróra vágott mentát, és körülbelül 5 percig pároljuk benne. Végül a brandyvel illatosítjuk.
Két evőkanállal körülbelül 16 fánkot szaggatunk a tésztából, és a forró olajban pirosra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük az olajból, lecsepegtetjük. Az eperrel együtt tányérokra osztjuk, végül mentával díszítve tálaljuk.

kaloria 440 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink