Mandulás fánkocskák
A vajat elkeverjük 2,5 dl vízzel, a cukorral meg a sóval, s egy fazékban felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet meg a keményítőt, és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény oldalától. Levesszük a tűzről, a masszát rövid ideig hűlni hagyjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A tészta akkor jó, ha szép fényes és könnyedén lecsúszik a kanálról. A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsire halmokat nyomunk belőle. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk durvára vágott mandulával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 percig sütjük, a sütőben hagyjuk langyosra hűlni. A krémhez a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a meleg vízben feloldott zselatinnal együtt,
habverővel óvatosan a pörkölt, megdarált mandulához keverjük. A fánkocskákat éles késsel középen vízszintesen kettévágjuk, nyomózsák segítségével beletöltjük a mandulakrémet, majd visszatesszük a kalapkákat. Tálalás előtt finoman meghinthetjük porcukorral.