Tészta
Megolvasztjuk a csokoládét. Kemény habot verünk a tojásfehérjékből. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját, a mandulát, a sütőport meg a rumot. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. 26 cm átmérőjű kerek formát kivajazunk, belesimítjuk a masszát, és 150 fokos sütőben megsütjük.
Krém
Meghámozzuk a körtéket, a magházukat kiemeljük, húsukat vékony szeletekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk. Hat evőkanál gyümölcslével összekeverjük a
tortafényt. A maradék lében ropogósra pároljuk a körtét. A kihűlt tésztaalapot visszarakjuk a formába. Rásimítjuk a leszűrt gyümölcsöt. Újra felfőzzük a levet, elkeverjük benne a tortafényt, majd a körtére öntjük. Beáztatjuk a zselatint. A cukorral és az őrölt gyömbérrel félig felverjük a tejszínt. A kicsavart zselatint feloldjuk négy evőkanálnyi meleg tejszínben, majd vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a gyömbéres habhoz, és keményre verjük az egészet. Beleforgatjuk az apró kockákra vágott kandírozott gyömbért. Végül a torta tetejére halmozzuk. Megszórhatjuk csipetnyi őrölt fahéjjal.