Tészta
A megszitált lisztből és a többi hozzávalóból sima tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Mindkét cipócskát vékonyra kisodorjuk.
Töltelék
Meghámozzuk az almákat, majd a gyümölcshúst nagyon
vékony szeletekre vágjuk. A tésztát megszórjuk kevés zsemlemorzsával, rászórjuk a darált mandulát, aztán elosztjuk rajta a vékony szeletekre vágott almát. Végül megszórjuk cukorral (mennyisége az alma édességétől függ), fahéjjal, vaníliás cukorral. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Feltekerjük, villával több helyen megszurkáljuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tetejét tejföllel lekenjük. Forró, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Langyosan meghintjük porcukorral, és nagyobb szeletekre vágva tálaljuk.