Mandulás-mákos sütemény

Egy nagy tálban elektromos habverővel habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a csipetnyi sóval. Alacsony fokozaton egyesével hozzádolgozzuk az egész tojásokat. Egy másik tálban összevegyítjük a darált mákot a mandulaliszttel meg a sütőporral. Végül fakanállal hozzákeverjük a cukros-vajas tojáshoz a tejszínnel és a tejjel együtt. Egy közepes tepsit papírral kibélelünk, beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül 20 perc múlva levesszük a hőmérsékletet 170 fokra, és további körülbelül negyedóra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a széle már kissé pirul; nem szabad kiszárítani, maradjon szaftos egy kicsit. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk, és kockára vágjuk.

kaloria 240 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.