Mandulás-meggyes sütemény habcsóksapkában

  1. Egy tálban fehéredésig keverjük a tojást a cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a forró vízben feloldott kakaót, majd apránként a sütőporral elvegyített lisztet, a durvára vágott mandulát és a meggyet. A tésztát kivajazott formába simítjuk, és 25-30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, azután rácsra borítjuk.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A habból a sütemény tetejére rózsákat nyomunk, megszórjuk a mandulával, 10-15 percre visszatesszük a sütőbe és a habot rózsaszínűre sütjük.

Habcsókos epertorta

Sós mogyorós habcsók kávégranitával

kaloria 340 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink