A tésztához habbá verjük a fehérjéket, közben lassan adagoljuk hozzá a cukrot. Ha már szép fényes a hab, belekeverjük a darált mandulát. Sütőpapíros tepsire két 24 cm átmérőjű kört kenünk a masszából, és 180 fokos sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük.
Egy tálban összekeverjük a mandulát a fűszerekkel, a vajjal, a mézzel és a kakaóval. Sütőpapírral kibélelt tepsin egyenletes rétegben szétterítve 180 fokon sütjük kb. 10 percig, közben egyszer átforgatjuk. Félretesszük kihűlni.
A krémhez összekeverjük a tojások sárgáját a cukorral, a kakaóval és a keményítővel, majd gőz felett besűrítjük. Ha kihűlt, összekeverjük a tejszínből vert habbal és a kihabosított vajjal.
Az egyik kihűlt lapot tortatálra rakjuk. Megkenjük a krém szűk felével. Rátesszük a másik lapot, arra kenjük a krém felét, végül a torta oldalát is vékonyan bevonjuk. A csilis-csokis mandulával vastagon beszórjuk a torta tetejét és az oldalát. Ennek is jót tesz, ha tálalás előtt pár órát eltölt a hűtőszekrényben.