Mangalica szűzérmék kék és füstölt sajttal csőben sütve
Felhasználás előtt pár nappal megvásárolom a mangalica
sertésszüzet. Hártyáitól megtisztítom, sózom, borsozom,
mustárral bekenem, olajos fóliába tekerem, majd hűtőbe
helyezem. Sütés előtt két-három napig ebben a fűszeres
pácban érlelem. A felhasználás napján szeleteket vágok
belőle – egy főre három darabbal számolva –, és érméket
formázok belőle. Forró olajban hirtelen mindkét oldalát
megkapatom, de nem sütöm át.
A baguette-et (vagyis francia kenyeret) felvágom kb. 1
cm vastag szeletekre, amelyek mindkét oldalát megpirítom
platnin. A hagymát közben olívaolajon sárgásbarnára
sütöm. A megsütött kenyérszeleteket hőálló tálra teszem,
rápakolom a hagymát, az elősütött érmét, a villával összetört kék sajtot, és az egészet beborítom füstölt sajtszeletekkel. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, amíg a sajt szép barnára nem pirul.