Forrás: Pásztor Tünde

Mangalicakaraj lenmagos pároltzöldség-szalagokkal

Mangalicakaraj lenmagos pároltzöldség-szalagokkal

Zöldséghámozóval nagyon vékony szalagokra vágjuk a
megmosott zöldségeket (meghámozni nem kell). Lobogva
forró sós-szódabikarbónás vízzel leforrázzuk. Egy kicsi
olívaolajon megfuttattunk egy gerezd zúzott fokhagymát,
rádobjuk a zöldségeket, és átforgatjuk rajta. Végül megszórjuk a száraz serpenyőben megpirított lenmaggal.
A húsból 3-4 cm vastag darabokat vágunk, sóval, borssal,
fokhagymával bedörzsöljük, megszórjuk némi orölt köménnyel. Egy felforrósított serpenyőben kevés zsiradékon 10-15 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.

kaloria 360 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink