Mangalicasteak petrezselymes parázsburgonyával és baconos zöldbabbal
A húst megtisztítjuk, és 20 dkg-os szeletekre vágjuk. A sertésfűszeres sóval befűszerezzük, majd 1-2 órát érni hagyjuk fóliában. Kicsomagoljuk a húst, és serpenyőben
megsütjük.
A parázsburgonyához a tisztított burgonyát sós vízben szinte teljesen készre főzzük. 3 dkg vajon vágott petrezselymet pirítunk, amit sóval és durvára őrölt
borssal megfűszerezünk. Ebben forgatjuk meg a főtt burgonyát.
Felkockázzuk a bacont, majd serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk az enyhén sós vízben előfőzött zöldbabot, és sóval, borssal, vajjal átforgatjuk, pirítjuk. Tálalásnál a burgonyát a tányérra halmozzuk, mellé tesszük a szalonnás zöldbabot, végül a tetejére helyezzük a húst.