Forrás: Pásztor Tünde

Mángoldos főtt-sült tésztatekercs

Mángoldos főtt-sült tésztatekercs

A mángoldot megtisztítjuk, majd sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, hogy megőrizze a szép, zöld színét. Jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, azután az olvasztott vajon sóval, borssal és összezúzott fokhagymával ízesítve megfonnyasztjuk. A párolt zöldséget rúddá formázva egy csíkban a tésztára halmozzuk.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott mozzarellát, a sárgarépát és az ugyancsak
felkockázott sonkát. Megsózzuk, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük (kevés bazsalikomot is tehetünk bele). A túrós masszát a mángoldos töltelék tetejére halmozzuk. A tésztát ezután felcsavarjuk úgy,
mint a rétest, a két végét behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Kör alakúra formázzuk, és egy konyharuhára
helyezzük. A ruhával együtt lobogó, forró vízbe tesszük, és körülbelül 30 percig főzzük. Amikor megfőtt, rácsra tesszük, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy egy kicsit szikkadjon. Áttesszük egy kiolajozott
tepsire, a tetejét pedig vastagon megkenjük a kissé megmelegített paradicsommártással. Megszórjuk
bőven reszelt parmezánnal, és a 160 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Vigyázzunk,
hogy ne szárítsuk ki!

Tészta

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és viszonylag kemény, a levestésztához hasonló tésztát készítünk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.

kaloria 870 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink