Mangós rakott palacsinta
A lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral meg a tojások sárgájával. Apránként hozzáöntjük a tejet, és a masszát csomómentesre kidolgozzuk. A tojások fehérjéjét kemény
habbá verjük, majd a tésztához keverjük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, beleöntünk
egy merőkanál tésztát, s lassú tűzön egyik oldalán megsütjük. Nem fordítjuk meg, hanem óvatosan egy tűzálló tálra csúsztatjuk, és a sületlen felén megkenjük a túrós masszával. Mindezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók tartanak. Az utolsó palacsintával betakarjuk, majd a palacsintatornyot 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Töltelék
A túrót alaposan kikeverjük a tojások sárgájával meg a porcukorral. A mangót és az őszibarackbefőttet kis kockákra vágjuk, azután a tojások felvert habjával együtt a túrókrémhez adjuk.