Marcipános-gyümölcsös kuglóf

Elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral és a lereszelt marcipánnal, a vaníliás cukorral, a sóval, egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat (ezt is az elektromos habverővel), eloszlatjuk benne a mandulalapokat, majd fakanállal több adagban belevegyítjük a sütőporral elkevert lisztet.

Hozzákeverünk 10 dkg apróra vágott étcsokit (vagy csokicseppet) és beleforgatjuk a gyümölcsöt is (egy kis marékkal félreteszünk a tetejére).

Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük, és 175 fokon kb. 50 percig sütjük. Utána a maradék étcsokit összeolvasztjuk a tejszínnel, és rácsurgatjuk a kihűlt kuglóf(ok)ra. Pár szem áfonyával díszítjük.

Céklakrémes csokis piskóta

kaloria 420 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink