Marcipános almatorta

Marcipános almatorta

Összegyúrjuk a lisztet 6 dkg cukorral, egy csipet sóval, egy tojássárgájával és a hideg vajjal. Egy órán át hideg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek formát úgy, hogy legyen 3 cm magas pereme. 180 fokos sütőben 20 perc alatt vakra sütjük. Meghámozzuk az almákat, húsukat felszeleteljük. Felfőzzük a bort 10 dkg cukorral és a mazsolával. Beleszórjuk az almát, és roppanósra főzzük. Kihűtjük. Leszűrjük, de a levét is megőrizzük. A tésztalapra szórjuk az almát és a mazsolát. Elkeverjük a lereszelt marcipánt egy egész tojással és 5 dkg cukorral. Habzsákba töltjük, és rácsot nyomunk belőle a sütemény tetejére. 220 fokos sütőben 15 percig sütjük. A félretett boros levet felfőzzük a lekvárral, bekenjük vele
a marcipános rácsokat, végül megszórjuk a jégcukorral.

kaloria 360 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink