- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét egy csipet
sóval kemény habbá verjük, azután óvatosan, hogy össze ne törjön, a masszához keverjük. A piskótát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. A piskótát félbevágjuk, megkenjük narancslekvárral, majd elosztjuk rajta a krém 3/4-ét. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát. A tortát marcipánreszelékkel és kandírozott gyümölcsökkel díszítjük. - A krémhez a tejszínt a cukorral pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a csokoládét és a vaj egyharmadát. Lassú tűzön addig kevergetjük, amíg egynemű masszát kapunk. A krémet hagyjuk kihűlni, azután habosra keverjük a maradék vajjal. Hozzáadjuk a kandírozott narancshéjat meg a narancslikőrt, és a krémet a hűtőbe téve hagyjuk megdermedni.
Hozzávalók
4 személyre