A boszorkány mézeskalács házikója

  1. A mézet a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal addig melegítjük egy edényben, amíg az összes hozzávaló felolvad, azután hagyjuk kihűlni. A masszába belekeverjük a mézeskalács fűszert és a tojást. Átszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, a mézes-tojásos masszához adjuk, és az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
  2. Közben elkészítjük a házhoz való sablont. Kartonpapírból kivágjuk a 10 × 14 cm-es oromzatot. Az oldalak hossza 6,5 cm legyen. Végül a tetőhöz kivágunk egy-egy 12 × 11 cm-es és egy 6,5 × 7 cm-es falat. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt, és 180 fokra felmelegítjük a sütőt.
  3. A tésztát lisztezett deszkára tesszük. A kétharmad részét fél centi vastagra kinyújtjuk, és a sablonok mentén éles késsel két oromzatot, két falat és két
    tetőlapot vágunk ki. Ajtót és ablakot is vághatunk, de csak kicsiket, hogy ne törjön el a tészta. A maradék tésztából csillagokat, fenyőfákat és kerítést is szabhatunk. A darabokat a sütőlemezre fektetjük, és megkenjük tejjel. A sütő középső részében körülbelül 15 percig sütjük. A tészta maradékát egy 20 × 20 cm-es négyzetté nyújtjuk, megkenjük tejjel, és ugyancsak megsütjük.
  4. A porcukrot elkeverjük a tojásfehérjével és a citromlével, majd a kihűlt lapokat az alaplapra ragasztjuk. A tető részeit ugyancsak ráragasztjuk. A házikót a maradék mázzal és az édességekkel díszítjük.
  5. A porcukrot elkeverjük a tojásfehérjével és a citromlével.

Mézeskalács pohár

Karácsonyi mézeskalács

kaloria 300 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.