Forrás: Receptposta

Karácsonyi mézeskalács

A MÉZESKALÁCSHOZ

  1. A vajat, a mézet, a cukrot, a tejet összemelegítjük, ha kihűlt, a tojásokat beletesszük, jól kikeverjük. A lisztbe tesszük a fűszereket és a szódabikarbónát, majd a langyos masszába keverjük úgy, hogy kemény ne legyen. Jól kidolgozzuk, a tálban hagyjuk, letakarjuk, és hidegre rakjuk (nem hűtőbe) egy éjszakára. Egy éjszakát pihentetjük. Másnap átgyúrjuk, körülbelül 3 mm vastagra kinyújtjuk, és különböző formákat szúrunk ki. Megkenjük felvert tojással, magokkal, dióval, kandírozott narancshéjjal díszítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben pirosra sütjük a mézeskalácsokat.

A DÍSZÍTÉSHEZ

  1. A sima darabokat tojáshabbal díszítjük: 1 tojásfehérje, 10-15 dkg porcukor, amit keményre keverünk, nejlontasakba tesszük, csücskét levágjuk, és máris lehet vele írni.

Mézeskalács pohár

Mentes mézeskalács

Kriszti mézeskalácsa

kaloria 300 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.