Linzer
A hideg vajat káposztareszelőn lereszeljük. A linzertésztához valókat összegyúrjuk. A tésztát gyorsan
kell gyúrnunk, különben a kéz melegétől a morzsalékos lesz. Kis pihentetés után a kinyújtjuk, megszurkáljuk, félig megsütjük.
Piskóta
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük a cukor harmadával, a fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral. Összeforgatjuk
a két masszát. Óvatosan elvegyítjük benne a lisztet. Teszünk hozzá kevés citromhéjat és icipici olvasztott vajat vagy olajat is, ettől a piskóta puhább lesz és tovább eláll.
Krém
A meggyfőzetet tanácsos mélyhűtött meggyből készíteni. A meggyet felöntjük 3 dl vízzel. A pudingporhoz 2 dl meleg vizet adunk, majd amikor a meggyes lé forr, hozzáöntjük, sűrűsödésig főzzük. A félig megsütött linzertésztára rátördeljük vagy ráreszeljük a marcipánt. A meggyfőzetet
erre öntjük rá, icipicit összedolgozzuk. A piskótamasszát formázózsákba tesszük, rácsokat húzunk a tészta tetejére, a pörkölt diót rászórjuk. Kihűlve szeleteljük.