Tészta
A tojások fehérjét a cukor felével keményre verjük. A
puha marcipánmasszát elkeverjük a maradék cukorral és a
tojássárgájával, majd belekeverjük a sót meg a lisztet. Beleforgatjuk a tojáshabot, azután a tésztából a felhevített vajon tenyérnyi, aranybarna palacsintákat sütünk.
Az első palacsintát tányérra tesszük, csillag végű nyomózsákból meggyhabot nyomunk rá. Újra palacsinta következik, majd hab, és így tovább, amíg a hozzávalókból tart. A palacsintatorony tetejét porcukorral és meggybefőttel díszítjük. Meggyszószt kínálhatunk hozzá.
Meggyhab
A zselatint megpuhítjuk, a meggyet pürévé törjük a lekvárral és a cukorral. Belekeverjük előbb a zselatint, azután a kemény habbá vert tejszínt, és hideg helyre tesszük.