Forrás: Pásztor Tünde

Marcipános-szilvás pite

A TÉSZTA

Habosra keverjük a puha vajat a kétféle cukorral és a sóval. Beledolgozzuk a tojásokat, majd a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet is. Nagy, zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

A RAKOMÁNY

Miután a tészta a tepsibe került, nagyon sűrűn kirakjuk kimagozott, élére állított, felezett szilvával. Meghintjük fahéjjal, cukorral (ennek mennyisége a szilva édességétől függ). 180 fokos sütőben körülbelül félórát sütjük.

A MARCIPÁNOS HAB

Közben összeállítjuk a marcipános réteget: lereszeljük marcipánt, majd összedolgozzuk a két tojás sárgájával, a liszttel, a cukorral meg a négy fehérjéből vert tojáshabbal. Rásimítjuk a szilvák tetejére, visszatoljuk a sütőbe, és még 20-25 percig sütjük, míg a hab meg nem szilárdul a tetején. Langyosan vagy hidegen kockákra vágjuk.

kaloria 240 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink